Megint"átöltöztem"...Mostanában tényleg annyit váltogatom a sablonomat hogy kezdem már cikinek látni.Kipróbáltam variáltam,megváltoztattam,de mindig visszatérek ehhez.Ez tetszik,aztán lehet egy hét múlva megint másik sablon fog fogadni titeket:)Azért igyekszem türtőztetni magam és megmaradni ennél...nah jóóóó,azért nem garantálom...
Hát engem is utolért ez a panna cotta kíváncsiság. Nagyon sok helyen találkoztam vele, de ugyan úgy, mint a morzsás süteménynél ez felett is csak elléptem. Mostanság pedig a gépen lévő elmaradásaimat posztolom, mert az ihlet elkerül, így kitaláltam, hogy akkor megpróbálkozom ezzel, úgy is már jó rég óta ott figyel egy felbontott tejszín a hűtőbe. Nagyon sokat olvastam róla több helyen elolvastam áttanulmányoztam a recepteket, míg rászántam magam. Konkrét inspirációm nem volt, több helyről összeszedett leírásból kerekedett ki az én panna cottám.
Hozzávalók:3,5 dl hulala,1,5 dl tej,4 lap zselatin,2 cs. vaníliás cukor,2 tk vanília aroma.
Mivel a hulala egyébként is édes, így cukrot egyáltalán nem tettem bele, inkább vaníliás cukorral ízesítettem. A tejszínt és a tejet összeforraltam, közbe belekerült a vaníliás cukor és az aroma is. Nem forraltam fel igazán, csak amikor már kezdett bugyogni, akkor vettem le a tűzről,- és tettem bele a lapzselatint, amit folytonosan keverés mellett elolvasztottam benne. Kicsit kihűtöttem és beletöltöttem a formákba. Én most a mini tortaformáimat töltöttem meg, kicsit gondba is voltam a kiborításával, mert ezt a hullámos szélű formát nem lehet késsel körbevágni. Megvártam, míg teljesen kihűl, és beraktam a hűtőbe 3-4 órára. Fogyasztáskor meleg vízbe mártottam a formákat és kiborítottam belőlük a krémet. Viszont, nagyon nem volt fotogén a statisztám, így elég gyatrák lettek a képek. Borús az idő, nincs elég fény, és még vakuval is pocsék lett a kép:(((És legközelebb,nem ezekbe az idióta formákba készítem… A gyümölcsöntethez, a fagyasztott vegyes gyümölcsöt egy lábasba borítottam és lassú tűzön felolvasztottam. Felöntöttem 1dl vízzel, megédesítettem cukorral, és kevés vízzel elkevert 1evk étkezési keményítővel besűrítettem. Nagyon finom, csodálatosan krémes”pudingot”kaptam, ami nagyon jól harmonizál a gyümölcsöntet fanyarságával:)
19 megjegyzés:
Csodálatosan megkötött. Nagyon guszta, azt a kis pohárkát kérhetném :)
Bianka:)
Parancsolj...:)A desszert felszolgálható:)))
Nagyon szép! És nekem ez a sablonod tetszik eddig a legjobban! :)
Adri:)
Köszönöm:)Kedves vagy...;oDDD
Szép az új sablon! :)
Panna cottád is gyönyörű! UGye milyen hálás kis desszert? Tök egyszerű, és mennyei íze van :)
Öltözködj csak, ennyi jár egy nőnek! ;)
Szuper a panna cotta, nálunk is nagy sikert arat mindig. :)
Csipet:)
Köszönöm:)Egyébként tiédet is jó alaposan átolvasgattam:))),és nagyon guszta....főleg a vaníliás:)))
Nagyon szép! Azt mondd meg, nekem miért nem jön ki a formából?
Ami:)
Köszönöm:)És tényleg nagyon finom...;oPPPP
Dia:)
Köszönöm:)
Mert a forma széle hullámos.és nem tudtam körbevágni...
A panna cotta nekem is kedvencem lett! Mind a két szervírozásod szépséges!
Nekem is nagy kedvencem már régóta és az egész családnak.Hálsá desszert, könnyű és mindig finom .-)
Nagyon guszta!! :)
Melinda:)
Köszönöm:)Szivesen megnézném a tiédet is,olyan szép képeket tudsz csinálni;oPPP
Ottis:)
Köszönöm:)És ha hiszed ,ha nem,a tiédet is alaposan átolvastam...;oPPP
andi:)
Köszönöm:)))
Úgy értettem Niki a kérdésem, hogy amit Én csinálok az miért nem jön ki a formából? A Tiéd csúcs lett!
Lehet a fény pocsék volt, de a panna cotta istenien néz ki!!!!
Nyugodtan váltakoztassad csak a ruhádat, én nálad soha nem lepődöm meg, és tudom hogy jó helyen járok!!!:))
Dia:)
Azt nem tudom,állítólag meleg vízbe kell mártani,vagy melegvizes konyharuhába kell becsavarni a formát és úgy könnyen kijön a formából...De olyat is olvastam,hogy ha túl sok benne a zselatin,akkor se jön ki könnyen a formából.
Gizi:)
Köszönöm:)Most már megnyugodtam...:)))))
Niki: gyönyörű lett. Én is így vagyok vele hogy kacérkodom, de még nem álltam neki. Nagyon ügyes vagy. Meseszép!!!!
Andi:)
Hát itt vagy...:)Örülök Neked...:)))Köszönöm:-DDD
Jók ezek a fotók!!!
Megjegyzés küldése