2010. május 12.
Morzsás sütmény
Olyan sokat találkoztam ezzel a morzsás süteménnyel, de mindig csak elsiklottam felette, azt gondoltam… nem is tudom mit gondoltam, és meg se fordult a fejemben hogy megsüssem. Pedig annyira finom és egyszerű sütemény, pillanatok alatt készen van. És az a morzsa a tetején… hát annyira beleszerettem, hogy nem térek magamhoz. Biztosan az is sokat számít, hogy milyen a receptje, de mindenesetre nagyon megszerettem. Ez az egyetlen süteményem az, ami még nekem is ízlik, mert eddig csak megsütöttem és meg se kóstoltam, de ezt...A receptet itt találtam,kisebb változtatásokkal, de elkészítettem. Mivel rebarbarát a még a föld alól se tudtam előkeríteni, itt vidéken meg főleg…- itt azt se tudják micsoda-így meggyel készítettem el. Darált mandulát se találtam ezért dióval helyettesítettem, ami szerintem nagyon is jó volt bele.Hmmmm… mennyei lett;oP
Omlós tészta:10 dkg liszt,10 dkg darált dió,14 dkg vaj vagy margarin,8 dkg cukor,csipet só.
A diót ledaráltam és a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam és 30 perc-1órácskát hűtőbe tettem. Ezalatt elkészítettem a morzsát.
Morzsa:17dkg liszt,20dkg cukor,10dkg vaj vagy margarin,csipet só, fahéj.
Én a 20dkg cukrot fele arányban adtam hozzá,10dkg kristály,10dkg porcukor. A lisztel és fahéjjal valamint a sóval összekevertem és apránként öntöttem hozzá az olvasztott vajat majd, villával morzsásra dolgoztam. Én soknak találtam a 10dkg vajat, de kinek hogy… nem merem azt írni, hogy sok. A tésztát kinyújtottam és egy kikent tortaformába simítottam. Nagyon omlós, ragadós a tészta, én jó alaposan kiliszteztem a munkalapot. A meggyet ez most jelen esetben befőtt volt, jó alaposan lecsöpögtettem, kinyomkodtam, és rászórtam a tésztára. Megszórtam fahéjjal, csorgattam rá egy kevés mézet, és végül a morzsával beterítettem. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton,25-30 percig sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
Ezek közeli képek ... jön, hogy beleharapjak! Csak lepattanok a monitorról :(, így marad a sóvárgás a finomságod után.
Melinda!
Aranyos vagy:) Köszönöm:)))
Hát ezzel én is így voltam. És amikor először megsütöttem...alig bírtam leállni vele! :) És úgy variálja az ember, ahogy csak akarja. :)
Nagyon szép lett!
A többi sütiből miért nem eszel?
Melinda az egyik szelet az enyém :D
nagyon guszta
Adri:)
Köszönöm:)
Nem vagyok édes szájú talán azért nem eszem a süteményeimből,és mert mire elkészül"eltelek"vele,az illatával, az egész elkészítéssel...Nálad nincs ilyen?
Bianka:)
Köszönöm...:)
il a l'air délicieux, une recette qui me séduit beaucoup
bonne journée
Sajnos nálam nincs készítés közbeni telítődés... :D És szinte nincs olyan pillanat, mikor nem kívánom az édességet. :)
Nagyon gusztán nlz ki, meg is kívántam .-)
Fimére:)
Dites merci:) Sorte de vous:)
Adri:)
Miért sajnos:)Egyébként látom nálad,hogy édes szájú vagy:)
Ottis:)
Köszönöm:)
Már mentettem el néhány morzsás sütit, de még nem sütöttem egyet sem :)
Ez a tied nagyon guszta és a meggyet nagyon szeretem.
Thrini:)
Köszönöm:)
Nem tudom, miért, de valahogy nekem nem jönnek be ezek a morzsas sütik. Jó, meg finom, de nem ájulok el tőle. Lehet csak nem jó recepttel próbálkoztam. Adok nekik még egy esélyt, és a Te receptedet kipróbálom. Lehet az lesz az igazi :)))))).
Megjegyzés küldése