Tegnap este”takarítottam”a gépet és megtaláltam ezt is. Ez még eddig nem került ide fel, valamilyen oknál fogva, de ahogy elnézem, ez az utolsó talonba lévő bejegyzésem, kiürült a recept táram…
Hozzávalók:50-60 dkg sertéstarja vagy karaj,2fej vöröshagyma,10-15 dkg füstölt szalonna,1-2 dl paradicsomlé vagy paradicsom,5-6 gerezd fokhagyma,,ó, bors, majoránna, ételízesítő-ízlés szerint.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágtam és zsírjára sütöttem, ebben pároltam meg a szintén, apróra vágott vöröshagymát. Beletettem a húst, fehéredésig pirítottam, közben ízesítettem és felöntöttem a paradicsomlével-ha nem felejtek elvenni, akkor sima paradicsomot teszek bele-és a vízzel. Ha elfőtte a levét, mindig apránként adtam hozzá hol vizet, hol paradicsomlét. Mellé pedig tarhonyát készítettem köretként. A tarhonyát olajon megpirítottam majd felöntöttem 1-2dl vízzel, sóztam, borsoztam, és megvártam, míg felforr. Ezután takarékon fedő alatt puhára pároltam, ha felszívta a vizet, mindig utána pótoltam, de mindig csak kevés vizet öntöttem rá.
6 megjegyzés:
Juj de jó a kép!!!
A tarhonyát irigylem de nagyon, de imádtam hajdanán....
Mentem a receptet!
Imádjuk!!! Lehet, hogy ez lesz az egyik menü hétvégén! Köszi az ötletet!
Andi:)
én hajdanán is imádtam a tarhonyát és azóta ez megmaradt...Nagyon szeretem egy pörkölt mellé ..kovi ubival...:)))
Dia:)
Köszönöm:)És nagyon szivesen:-DDDD
ŰŰŰ de über brutál, imádom. Nos hajrá akkor gyorsan főzni valamit. Nem lustálkodhatunk :))))))))
Tarhonya kedvelő vagyok!klassz kis ebéd :)
Hajrá tarhonya! :))))
Nagyon ínycsiklandó...mmmm! :)
Megjegyzés küldése