2010. május 30.
Székelykáposzta
Karácsonykor készítettem utoljára,az pedig nagyon rég volt…A napokban pedig Biankánál láttam meg,és mivel nagyonis ritkán-ritka vendég nálunk…mármint a székelykáposzta,itt volt az ideje, hogy újra vendégeskedjen a konyhában.
Hozzávalók:1,5 kg savanyú káposzta,60-70 dkg sertéshús,2 fej hagyma,6-7 gerezd fokhagyma,1-1,5 dl rizs, pirospaprika, só bors, étes ízesítő, babérlevél, egész bors, egész kömény, őrölt bors és kömény.
A kockákra vágott vöröshagymát jó sok zsíron megfonnyasztottam, lehúztam a tűzről beleszórtam a pirospaprikát, visszatettem a tűzre-majd beletettem a húst, a fokhagymát, ízesítettem és egy pörkölt szerűséget készítettem. Közbe a káposztát beáztattam, kétszer átmostam és mikor a hús félpuhára párolódott beletettem, itt kerültek bele a fűszerek ízlés szerint, majd készre pároltam. Beletettem a rizst, felöntöttem egyszeres mennyiségű vízzel, és sűrű kevergetés mellett készre főztem. Ha a víz elfőtt mindig kis adagokban adogattam hozzá. A fiúk tejföllel bolondították meg maguknak :)))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Hát, igen! Ha nem a brassói a válasz a "Mit főzzek?" kérdésre, akkor székelykáposza! Nagyon szeretjkük!
Dia:)
Ezek a férjek olyan egyformák:))))))
Imádom, nagyon!!! Isteni színe lett!!!
Hát ez valami csodálatos. És milyen jó nyári zene megy a blogodon
Andi:)
Köszönöm:)
Bianka:)
Kedves vagy:)))
Hozom a tejfölkémet, kapok egy tányérral? :)
Csipet:)
Hogy ne kaphatnál:)Természetes hogy kaphatsz;oPPP
Imádom!!!!! Nagyon guszta!!! Küldhetnél egy tányérkával. Nálunk is régen volt már, köszi az ötletet.:))
Megjegyzés küldése