2010. május 23.

Csirkehúsleves

Ez a leves az, aminek minden hétvégén ott kell illatoznia az ebédlő asztalon. Nagyon szeretjük és el sem tudom képzelni a hétvégét nélküle. Most hogy egy torokgyulladás kellős közepén van az egész család, különösképpen jól esik, és ráadásul udvarban kapirgált, kukoricán nevelt csirkéből főztem :))


Hozzávalók: csirkeaprólék-lábak, nyak, zúza, máj, farhát, 3-4 sárgarépa, 1/2 fej karalábé, ½ fej zeller, 2 szál fehérzöldség, 1csokor petrezselyemzöld, 1szem paradicsom,1 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, só, egész bors, egészkömény, őrölt bors és kömény, ételízesítő.

Most két pici csirkének az aprólékjából főztem, a zellert és fehérzöldséget direkt hagytam ki a levesből. Az aprólékot hideg vízben feltettem főni, amikor felforrt takarékra tettem és lehaboztam. Beledobtam a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, és így főztem 1-1,5 órát. Ezután beletettem a zöldségeket, a petrezselyem zöldet, ízesítettem, és ha elfőtt a levéből mindig pótoltam hozzá egy keveset. Amikor a zöldségek és a hús megpuhult, kiszedegettem a levesből és a levét leszűrtem. Gyönyörű aranysárga gyöngyöző húslevest sikerült elkészíteni...

9 megjegyzés:

Ami írta...

Mmmmm, imádom! :)
Nagyon guszta lett és gyönyörű színe van! :))))

Niki írta...

Ami:)
Köszönöm:)))

Andi írta...

Én is imádom, a világ legjobb levese! Gyönyörű színe van....

Niki írta...

Andi:)
Köszönöm:)))

Gizi írta...

Csodálatosan szép gyöngyöző sárga színe lett a levesednek.Kérhetek egy tányérkával???

Jobbulást kívánok az egész családnak.

Niki írta...

Gizus:)
Köszönöm:)Természetesen kaphatsz:)))

egycsipet írta...

Jobbulást nektek, a finom leves biztosan segít a gyógyulásban! :)

Bianka írta...

Imádjuk, így megértem a családod. Sok-sok-sok-sok tésztával.

Niki írta...

Csipet:)
Köszönjük:)Gyógyulgatunk...:)))

Bianka:)
Nagyon sok tésztával és csípős paprikával...))))