Hozzávalók: 4-5 szem burgonya,1 kisebb karalábé, só, őrölt bors,babérlevél,majoránna,liszt,zsír,ízlés szerint ecet,cukor.
A burgonyát és a karalábét kisebb kockákra vágtam,annyi vízben feltettem főlni,amennyi éppen csak ellepte,itt kerültek bele a babérlevél,majoránna,só,őrölt bors,és fedő alatt félpuhára főztem.Ilyenkor öntöttem fel tejjel,nem sokkal ,csak amennyit gondoltam,és tovább főztem.Közben elkészítettem a rántást a zsírból , a lisztből,és ment a főzelékbe.Elkevertem egy kis habarást lisztből és tejből,ezzel sűrítettem be,és addig főztem amíg elfőtte a lisztes ízét. A végén ízesítettem 2 tk ecettel és kevéske cukorral.Fasírttal kérték,azt sütöttem mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése