2010. július 11.

Káposztasaláta

A hentes tokány mellé készítettem a napokban. Az ötletet innen vettem, csak annyit módosítottam a recepten hogy egy kis lilahagymával, és sárgarépával színesebbé varázsoltam.


Hozzávalók: kisebb fej édeskáposzta,1 kisebb lilahagyma,1 kisebb sárgarépa,1 dl víz,2 evk 20%-os ecet,2 evk kristálycukor,1-2 evk tejföl, csipet só.

A káposztát és a sárgarépát vékonyan szálasra vágtam majd besóztam és állni hagytam. A lilahagymával is ugyan így jártam el, megsóztam egy pár csepp citromlevet csorgattam rá és letakarva állni hagytam. Egy tálban kikevertem a vizet, az ecetet és a cukrot, beletettem a kinyomkodott káposztát és sárgarépát, valamint a lilahagymát is. Egy evk tejfölt rákanalaztam, átforgattam, és jó alaposan lehűtöttem.

Nincsenek megjegyzések: