2010. július 30.

Kovászos uborka

Még valamikor tízen ével ezelőtt készítettem, aztán az óta se többet… A napokban a barátnőmmel, együttes erővel elkészítettük, az Ő receptje nyomán.







Hozzávalók: 12 db kovászolni való uborka – a mérlegelésnél elfelejtettem megnézni a súlyát,4-5 gerezd fokhagyma,2 csokor kapor,3 szelet kenyér,2 l víz,2-3 evk só+az uborka sózásához.

A vizet a 3-4 evk sóval felforraltunk majd kihűtöttük. Az uborkát egy szivacs durvábbik felével jó alaposan megsikáltuk, végeit levágtuk, és bevagdostuk. A kaprot megmostuk, majd kibéleltük vele az üveg alját. Belesorakoztattuk az uborkákat, amiket még pluszban jó alaposan besóztunk, majd közé szórtuk a fokhagymát is. A tetejére zárásként került a kenyér, amit leöntöttük a kihűlt sós vízzel.Két nap múlva pedig jóízűen fogyasztottuk a szombati csirkepörkölt mellé:)

Nincsenek megjegyzések: