2010. július 20.

Hideg fahéjas szilvakrémleves

Valami hideg könnyű levest szerettünk volna ebben a melegben.








Hozzávalók:30 dkg szilva - kimagozva ennyi,2 dl tejszín,2 csomag vaníliás cukor,1 tk vaníliaaroma, 1 evk liszt, csipet só, kristálycukor, fahéj, szegfűszeg –ízlés szerint.

A szilvát megmostam, kimagoztam, majd kockákra vágtam, és a cukorral, vaníliás cukorral, ill. a vanília aromával, fahéjjal, szegfűszeggel, és a csipet sóval feltettem annyi vízben főni, amennyi éppen ellepte. Teljesen szétfőztem a szilvát, majd bot mixerrel össze turmixoltam. Nagyon sűrű lett, ezért még öntöttem rá egy kevés vizet. Egy evk lisztet simára kevertem a tejszínnel és behabartam vele a levest. Hidegvízbe állítva lehűtöttem.




Nincsenek megjegyzések: