2011. január 3.

Márványkocka

Ezzel a süteménnyel köszöntöttem az újévet.







Tészta: 4 db tojás, 30 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 20 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 50 ml feketekávé.
Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor – főzős.
Csokimáz: 20 dkg ét – tejcsokoládé, 50 ml étolaj.

A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral. Hozzáadtam a darált diót, a lisztet - amiben elkevertem a sütőport – amitől egy ijesztően kemény összeállt egyveleget kaptam. Hozzáöntöttem a kávét és végül hozzáadtam a tojások keményre felvert habját is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, és előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. A csomag pudingot simára kevertem a tejjel, 2 evk cukorral, majd felfőztem, és kihűtöttem. A margarint habosra kevertem a porcukorral, majd a pudinggal simára kevertem. A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágtam, megtöltöttem a krémmel és hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a csoki mázat, és bevontam vele a tetejét.




2 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodásan néz ki nagyon finom lehet

Dia írta...

Finom lehet! Boldog új évet!