Ha borsóról van szó, akkor az maradjon is meg annak, hagyományos borsóleves, vagy éppen rizibizi formájában. Egészen máig így is volt. Nem mondom azt, hogy ez lesz ezek után a kedvencem, inkább maradok a hagyományos formánál…
Hozzávalók: 30 dkg zöldborsó – bolti, 1 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 evk zsír, 2 dl tejszín, 1 evk liszt, őrölt bors, só, cukor – ízlés szerint.
A vöröshagymát összevágtam majd megpároltam a zsíron. Félidőnél hozzáadtam a fokhagymát, és együtt pirítottam őket. Mikor kezdett barnulni a hagyma, beleöntöttem a zöldborsót, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, ízesítettem és puhára főztem. Majd elővettem a bot mixert, és úgy jártam el, mint a kukoricakrémlevesnél – összezúztam, majd leszűrtem… inkább passzírozás volt, mint szűrés. A sűrítményt pótoltam 2,5 dl vízzel, utána ízesítettem, és összeforraltam. A tejszínt simára kevertem a lisztel, majd behabartam vele a kész levest. Mellé bacönt pirítottam, és leves gyöngyöt tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése