Hozzávalók: 30 dkg sertéslábszár, 15-20 dkg füstölt sonka, 1 pár juhbeles virsli, 20 – 30 dkg savanyú káposzta, 1 hatalmas nagy fel vöröshagyma, 1 szem paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 – 3 evk zsír,1 nagyobb fehérzöldség, 1 nagyobb sárgarépa, 3 babérlevél, só, őrölt bors, őrölt kömény – ízlés szerint, liszt és zsír – a rántáshoz.
Kuktában 20 perc alatt egy szaftos, sűrű pörköltszerűséget főztem. Beletettem az átmosott savanyú káposztát, a karikákra vágott zöldséget, felöntöttem vízzel, és készre főztem. Miután átmostam a káposztát, túl ízetlen lett, így azzal a vízzel öntöttem fel, amiben átmostam a kápit. Miután a káposzta és a zöldség megpuhult, beletettem a felkarikázott virslit, közben lisztből és zsírból egy erősebb rántást készítettem pirospaprikával, amivel berántottam a készre főtt levest. A fiúk tejföllel ették, én erős paprikával…
1 megjegyzés:
Nagyon fincsi
Megjegyzés küldése