2011. április 22.

Medvehagyma krémleves

Egy újabb zöld, és egy olyan, amit még sosem készítettem. Már tavaly nagyon kíváncsi voltam, milyen lehet, de csak idén lett alkalmam közelebbről megismerkedni vele. Hát egy biztos, nem fogom eszement módban felvásárolni a környékemen lévő összes medvehagyma kínálatot, és pestót meg más egyéb kencét gyártani belőle a szezon mentes időkre… Olyan mint a borsókrémleves - egyszer „meg lehet enni…”, bár férjnek - furcsa mód, különösen ízlett:)













Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín,1 evk liszt, só, őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió – ízlés szerint.

A vöröshagymát kockák vágtam majd zsíron megpároltam. Félidőben hozzáadtam a karikákra vágott fokhagymát is. Közben a medvehagymát alaposan megmostam és csíkokra vágtam majd a hagymákhoz adtam. Addig pároltam, amíg összeesett, majd felöntöttem 4 – 5 dl vízzel, ízesítettem, és miután a szára is teljesen puha lett pépesítettem. A tejszínt simára kevertem a lisztel, majd behabartam vele a levest. Reszelt sajttal, és levesgyöngyel tálaltam.






4 megjegyzés:

pitypang írta...

Tavaly megkóstoltam a medvehagymát,de nekem nem ízlik,idén nem is vettem:)

babette írta...

Én imádom!!! A krémlevest és a hagymát is. A kép megint csak gyönyörű!!!

Niki írta...

andi - akkor egy véleményen vagyunk:)
barbette - köszönöm:)

Bianka írta...

Én sem ettem még gyakran olyan fokhagyma íze van, vagyis a leves is hasonló lehet
Látványra csodálatos

Kellemes Ünnepeket :)