
Tészta: 10 dkg rétesliszt, 30 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 6 dkg vaj vagy margarin, 2 tk vaníliaaroma, 5 dkg porcukor, 2 tojás, csipet só.
Krém: 10 dkg porcukor, 2 citrom reszelt héja, 6 dkg vaj.
A tejben felfutattam az élesztőt, közben a lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a porcukrot, a vanília aromát, az olvasztott vajat, a tojásokat, a csipet sót, majd az idő közben felfutott élesztőt is. Addig gyúrtam, amíg elvált a kezemtől és a tál oldalától. Letakartam, és meleg mikróban, a duplájára kelesztettem. Fantasztikus lágy és puha tészta, nagyon hamar megkelt. Amíg kelta tészta, a krémhez kikevertem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, és az olvasztott vajat. A tésztát, lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem a kikevert krémmel, majd vízszintesen négyfelé vágtam. Egy – egy csíkot egymásra raktam, kisebb – nagyobb sikerrel, majd öt felé vágtam. A formát sütőpapírral kibéleltem, és beleállítottam a tésztát. (Itt nagyon jó fázisfotók vannak.) Nekem kicsi, 10x20 cm – es formám van, ami jó is volt, mert a tészta pont kitöltötte a formát, és nem csúszott szét az egymás mögé sorakoztatott tészta. Majd letakartam, és ment vissza a meleg mikróba újból a duplájára kelni. Előmelegített sütőben 25 – 30 percig sütöttem. Ami a hiba, hogy korán kapcsoltam be a sütőt, amitől nagyon forró lett, így az első 5 perc után fóliával le kellett takarni… és ilyen lett. Nagyon finom, nagyon puha, nagyon foszlós…
3 megjegyzés:
Guszta!És szépek a képek is!
Nagyon szep lett!
Köszönöm:)))
Megjegyzés küldése