Hozzávalók: 70 – 80 dkg sóskalevél, 4 gerezd fokhagyma, 2 evk zsír, 3 dl tej, 2 dl tejszín, 3 evk liszt, só, őrölt bors, kristálycukor – ízlés szerint.
A leveleket megtisztítottam, szárait leszedtem, fás ereit pedig lehúztam, majd jó alaposan átmostam. A zsírt felforrósítottam, rádobtam a sóskát, a felkarikázott fokhagymát, és közepes fokozaton addig pároltam, amíg összeesett. Majd vettem a bot mixert és pépesítettem. Felöntöttem a tejjel, majd felforraltam, közben a tejszínt simára kevertem a liszttel, amivel behabartam. Ízesítettem, és lényegében készen is volt. Főtt burgonyát, és rántott csirke mellett készítettem mellé. A nagyfiam és én azon a véleményen maradtunk, hogy a jövő héten is terítékre kerül, kisebbik fiam - ”fúj, ezt utálom….”, férj pedig fanyalogva és száj húzva, de megette – mert éhes volt.
1 megjegyzés:
A sóskát nem szeretem, de a kép valami csodás
Megjegyzés küldése