
Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín,1 evk liszt, só, őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió – ízlés szerint.
A vöröshagymát kockák vágtam majd zsíron megpároltam. Félidőben hozzáadtam a karikákra vágott fokhagymát is. Közben a medvehagymát alaposan megmostam és csíkokra vágtam majd a hagymákhoz adtam. Addig pároltam, amíg összeesett, majd felöntöttem 4 – 5 dl vízzel, ízesítettem, és miután a szára is teljesen puha lett pépesítettem. A tejszínt simára kevertem a lisztel, majd behabartam vele a levest. Reszelt sajttal, és levesgyöngyel tálaltam.
4 megjegyzés:
Tavaly megkóstoltam a medvehagymát,de nekem nem ízlik,idén nem is vettem:)
Én imádom!!! A krémlevest és a hagymát is. A kép megint csak gyönyörű!!!
andi - akkor egy véleményen vagyunk:)
barbette - köszönöm:)
Én sem ettem még gyakran olyan fokhagyma íze van, vagyis a leves is hasonló lehet
Látványra csodálatos
Kellemes Ünnepeket :)
Megjegyzés küldése