2011. március 23.

Lecsós szelet

A sok édesség után, most egy főétel. Kicsit olyan mintha csak süteményt és ehhez hasonlókat ennénk… pedig nem így van… Inkább lecsós húsnak hívnám, a fagyasztóban talált lapockát próbáltam szeletekre vágni, kisebb – nagyobb sikerrel. Még sosem főztem ilyet, férjem kérésére készült.











Hozzávalók: 10 szelet sertés hús,10 dkg füstölt szalonna,2 evk zsír,3 nagy fej vöröshagyma,5 db tv paprika,3 szem paradicsom, liszt, pirospaprika, őrölt bors, só.

A husit kiklopfoltam, besóztam, majd lisztbe megforgattam, és kevés zsíron mindkét felét hírtelen elősütöttem. A füstölt szalonnát kockákra vágtam majd zsírjára sütöttem. Hozzáadtam még 2 evk zsírt, rátettem a szálasra vágott vöröshagymát és megfonnyasztottam. Beletettem a felaprított paprikát, megszórtam kevés pirospaprikával, ízesítettem és hozzáadtam a felnegyedelt paradicsomot is. Fedő alatt addig pároltam, amíg összeesett, beletettem az előzőleg kisütött húst és készre pároltam. Párolt rizst készítettem mellé köretként.





1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Gyermekkorom kedvence nagyapám cukrászdájából.
Szeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.