2010. június 21.

Fahéjas almaleves túrógomóccal

Egy gyors ebédnek készült még a múlt héten,eredetileg Raindrop forgatókönyve szerint, az ihletet Adrinál kaptam…


Hozzávalók:2 közepes alma,2 dl tejszín,2dl tej, fahéj, szegfűszeg, vaníliás cukor, kristálycukor-ízlés szerint.

Az almákat meghámoztam és kockákra vágtam, majd felengedtem 1l vízzel. A fűszerekből az őrölt változatot használtam mivel nincs „teatojásom”, így nem kellet a fűszerek keresgélésével birkóznom. Tehát az almákat megfőztem, és bot mixerrel összezúztam, felöntöttem a tejjel, összemelegítettem, majd a tejszínnel behabartam. Nem forraltam fel teljesen csak forráspontig melegítettem, majd egy uccsó ellenőrzés… még kellett ízesítem utána, majd teljesen lehűtöttem fogyasztásra…

10 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni finom lehet. Nagyon ötletes

Ottis írta...

Nagyon guszta ebben a kis kancsóban!Megenném szívesen, biztos nagyon finom!

Andi írta...

Imádom én is!!! Nagyon jól néz ki4

Mariann írta...

Szia barátném!!!

Nem igazán ide passzol, de eszembe jutott:
BROWNIE!!!!
puszi:)

Dia írta...

Isteni lehet!

családi tűzhely írta...

Nagyon ínycsiklandó:)

pitypang írta...

Finom lehetett:)

Gizi írta...

Szuper jó ötlet túrógombóccal tálalni. Nagyon fincsi lehetett.:)

Niki írta...

Lányok:))
Majdnem elfelejtettem...K Ö S Z Ö N Ö M :))))))))))

Adri írta...

Szia Niki!
Csak most jutottam ide. Örülök, hogy ihletet adtam. :)
Nagyon jól néz ki!