2010. június 23.

Újrahasznosítás-tésztasaláta

Ehhez készítettem ezt a köretet, és mivel nem fogyott el az egész, ezt a salátát készítettem belőle. Maradt vissza a csirkemellből”nyesedék”ezeket is beletettem. Egy kedvünkre való kis vacsorát sikeredett belőle előállítanom:)


Hozzávalók: maradék zöldség, csemegekukorica, lilahagyma-és, még amit bele gondolunk,2 kisdoboz tejföl,2 tojássárgája,2 dl olaj,3 marék száraztészta, csirkemell, só, bors, mustár, cukor.

A zöldséggel végül is nem volt gondom, mert azt megpároltam az ebédhez, amikor készült. Zsírra rádobtam a fagyasztott zöldborsót, megvártam, hogy kiolvadjon, és hozzáadtam a zsülienre vágott sárgarépát, sóval, őröltborsal, ételízesítővel, pici cukorral ízesítettem. A tésztát félpuhára főztem, majd leszűrtem és kihűtöttem, közben a csirkemell nyesedéket zsíron lepirítottam, a lilahagymát szálasra vágtam. A két tojás sárgából és az olajból majonézt készítettem, beleöntöttem a tejfölt, ízesítettem sóval, őröltborsal, mustárral és kicsi cukorral. Mikor minden hozzávaló teljesen kihűlt, egy tálba ömlesztettem mindent, és nyakon öntöttem a kikevert tartárral. Fogyasztásig hűtőbe tettem.

4 megjegyzés:

Ami írta...

Ez az alsó kép állati jó lett :)
A tásztasalát is szupi, de a kép---ámulokbámulok :)

Bianka írta...

Félelmetesen jó képeket készítesz, és jó ötlet mi is szeretjük

Dia írta...

Nálunk is sűrűn jár a tésztasaláta! :-) Nagyon jó kép!

Niki írta...

Lányok:))
Köszönöm:)))Csak nagyon zavarban vagyok....;oDDDD