2012. április 4.

Túrógombóc

Még egy túrós finomság a húsvéti sonka előtt. Hasonlatos a Fáy féle rezgős túrógombóchoz, amióta kipróbáltam, azóta csak így készítem.Hozzávalók: 45 dkg túró, 4 tojás, 2 csomag vaníliás cukor,3 evők kristálycukor, 10 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg búzadara, 10 – 15 dkg zsemlemorzsa, csipet só.

A tojásokat szétválasztottam, majd a sárgákat habosra kevertem a cukrokkal, a vajjal vagy margarinnal, végül belekevertem a túrót, a búzadarát és hűtőben pihentettem. Minél tovább pihen, annál könnyebben formázható a gombóc. Nem tudom mennyit hagytam állni, mikor jónak láttam a tojásfehérjéket habbá vertem a hozzákevertem a túróhoz. Egy kisebb lábasban vizet forraltam, közben a zsemlemorzsát serpenyőben kevés zsíron megpirítottam. Vizes kézzel kisebb gombócokat formáztam majd beledobáltam a vízbe. Miután gombócok feljöttek a víz felszínére 3 – 4 percig még főztem, majd a zsemlemorzsában megforgattam.Mi édes tejföllel szeretjük...:)

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Túrós gombóc??? Óriási kedvencem! Annyira jól néz ki a fotódon... Na ilyenkor mindig bánom, hogy nincs egy terülj, terülj asztalkám! :)

Babette írta...

Királyságos!!! Mi is édes tejföllel és meg is pirítjuk a tejfölt előtte:)))
Havi 1 bejegyzés? Már vártalak:)))