2010. december 20.

Mézeskalács

Nálam is elkészült… nem olyan puccos és túldíszített… amolyan szolid, és szépségversenyt sem nyerne, de nagyon finom és azonnal fogyasztható.







Hozzávalók: 76 dkg liszt, 5 dkg margarin, 34 dkg porcukor, 4 egész tojás, 5 evk méz, 1 evk szódabikarbóna,1 tk fahéj, 1 tk őrölt szegfűszeg, 1 mk szerecsendió, 2 tk mézeskalács fűszerkeverék.

Nem kell felmelegíteni se a mézet se a cukrot, csak mindent összegyúrni, és betenni a hűtőbe egy fél napra. Nálam most két napot pihent a hűtőben… Majd 3 mm vastagra kinyújtottam, kiszaggattam, lekentem tojásfehérjével és előmelegített sütőben, kb.,5 percig sütöttem. A kimaradó részeket újra összegyúrtam, kiszaggattam, lekentem kisütöttem és így tovább… A cukormázhoz egy tojásfehérjét felvertem csipet sóval, és annyi porcukorral, amíg egy sűrű, ragacsos, egyveleget nem kaptam. Habzsák híján, nejlon zacskóba töltöttem, a sarkát alig kivágtam és „összekentem” vele a kiszaggatott formákat.



3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon hangulatos képek

Ottis írta...

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

Melinda írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek!