Itt a szilveszter, egy kis sós ropogtatni való a sok édesség után.Kicsit részegesek,de kit érdekel,amikor szilveszterkor egy kicsikét mindenki kótyagos:)
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 50 dkg burgonya, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 3 dl étolaj, 4 kk só, kevéske margarin és tojás – a kenéshez.
Én feleztem a mennyiségeket, mert egy hadseregre való pogácsa is kijön ebből az adagból. A lisztet az áttört főtt burgonyát a tejben felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót bedagasztottam.Mikor megkelt,kinyújtottam,megkentem a szoba hőmérsékletű margarinnal,és összehajtottam.Felülről lefelé,alulról felfelé,majd harmadolva egymásra hajtottam.A jobb harmadát a tészta tetejére,a bal harmadát pedig a tészta alá,majd letakarva 15- 20 percig pihentettem.Ezt a procedúrát - a kenést és hajtogatást ill.a pihentetést - még egyszer megismételtem.Ujjnyi vastagra kinyújtottam,a tetejét bevagdostam és kiszaggattam.Lekentem a tetejét tojással,majd sütő papírral bélelt tepsiben hideg sütőben - kellett volna,én viszont jó alaposan előmelegített sütőben sütöttem meg.
1 megjegyzés:
Remek finomság
Megjegyzés küldése