2010. június 26.

Cseresznyés pudingos pite


Fahéj és fetánál találtam ezt a receptet. Azt hittem, hogy az a régi száraz szokványos pite… de nem…


Hozzávalók:10 dkg rétes liszt,6 dkg porcukor,2 egész tojás,1 csomag vaníliás cukor,2 evk víz, 1tk sütőpor,2 tk vanília aroma, csipet só,30 dkg cseresznye, fél csomag vaníliás puding ugyan ennyi tej, fahéj, porcukor, kókuszreszelék – ízlés szerint.

A cseresznyét megmostam majd kimagoztam. A pudingot, ami jelen esetben Aranka krém volt elkészítettem fele mennyiségből. A tojásokat habosra kevertem a cukrokkal, a csipet sóval, majd a vízzel, a vanília aromával, és sütőporos lisztel. A lepényformát vajjal kikentem, a masszát beleöntöttem, a tetejére az előre elkészített krémet rákanalaztam. Majd rászórtam a cseresznyét, megszórtam porcukorral, fahéjjal és szeletelt mandula hiányában kókuszreszelékkel. Előmelegített sütőben 30-35 percet sütöttem.

7 megjegyzés:

MÁK írta...

jól hangzik... :P főleg a cseresznye-meggy szezonban, csak kár, hogy szinte minden lerohad ettől a sok esőtől... :(
mindenesetre ezt a receptet ki fogom próbálni valamikor ;)

Bianka írta...

ÓÓÓ istenien néz ki és a képek csodásak. Nagyon szépek a cseresznyék

egycsipet írta...

Gusztaaa! :)
Én idén még nem is láttam cseresznyét. :(

Gizi írta...

Guszta!!! Kérek-kérek.:))

Egy kérdés, mennyi tej kell bele???? Lehet csak én nem tudok rájönni.:))

Andi írta...

Már én is láttam...Nagyon guszta! Imádnám az biztos.

Niki írta...

Mák:)))
Köszönöm:)))A cserit pedig sajnos vennem kellett...600ft/kg volt...

Csipet:)))
Köszi:))
Mi se láttunk cserit az idén még,inkább a gyerekeknek vettem,legalább Ők ne maradjanak cseri nélkül:)Egyébként totál lerohadt a fánkról,semmi termés a kertben.((((

Gizi:))
Köszi:))
Tehát....fele puding,és fele tej.A zacskón lévő utasítás szerint elkészíted a pudingot,fele mennyiségből:)

Andi:)
Köszönöm:)))
Mind elfogyott;oDDD

Dia írta...

Csak finom lehet ez az összeállítás!