2010. december 17.

Angol karácsonyi linzer

Még egy aprósütemény karácsonyra… Egy nagyon citromos, nagyon margarinos finomság - másnap tökéletesen puha, omlós linzerféleség.






Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 db citrom leve és héja, 4 tojássárgája, baracklekvár – tölteléknek, dúrvára vágott dió – díszítésnek.

A margarint a lisztben elmorzsoltam, hozzáadtam a porcukrot, a 2 citrom levét és héját, a 4 tojássárgáját, majd alaposan összedolgoztam. Kiborítottam egy alaposan belisztezett deszkára, és összegyúrtam. Elfeleztem és fóliába csomagolva hűtőbe tettem - egy órára kellett volna, de egy éjszaka lett belőle. Másnap a tésztát kinyújtottam, mézeskalácsformával kiszaggattam, és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a figurákat. Tojásfehérjével lekentem, majd dúrvára vágott dióval elkevert kristálycukorral megszórtam minden második figurát. Előmelegített sütőben 10 – 15 percig sütöttem. Miután kihűltek baracklekvárral összeragasztottam a párokat.



2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon mutatós, finom lehet

Ottis írta...

Ma ilyen sütöttem a gyerekekkel, fotó nem lett sajnos, mert megették...Nagyon guszta a tied és szép!