2011. augusztus 12.

Fanta szelet - szőkén

Előkerült a bambusz és a búzaszál, na meg a fényképezőgép… talán én is megtalálom önmagam, mindenesetre igyekszem…












Tészta: 19 dkg kristálycukor, 19 dkg finomliszt, 3 db tojás, 0,75 dl étolaj, 0,75 dl meleg víz, 1 csomag sütőpor, csipet só.
Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 20 dkg porcukor.
Aszpik: 2 csomag vaníliás pudingpor – főzős, 7 dl Fanta.

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgákat a kristálycukorral, az olajjal, a meleg vízzel, habosra kevertem. Hozzákevertem a liszt és a sütőpor keverékét, valamint spatulával hozzáforgattam a fehérje habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és előmelegített sütőben, alacsony fokozaton tűpróbáig sütöttem. A krémez, a túrót, a margarint és a cukrot habosra kevertem, és a teljesen kihűtött piskóta lapra kentem, majd hűtőbe tettem. Az aszpikhoz a pudingport és Fantát felfőztem, miután meggyőződtem róla hogy eléggé kihűlt, és a krémet sem veszélyezteti az olvadás veszélye, ráöntöttem a tetejére.










1 megjegyzés:

Bianka írta...

Így is nagyon finom lehet. Tetszik