És még maradjunk a karácsonynál...Ez is a karácsonyi vacsora mellé készült köretként.Amolyan egyszerű, és mégis nagyszerű finomság.Nálunk hagyomány,hogy karácsonykor a sültek mellett ott van az asztalon.
Hozzávalók: 1 kisebb fej lilakáposzta, 4 kisebb fej lilahagyma, 3 – 4 evk kristálycukor,2 evk zsír, só, őrölt kömény, őrölt bors, méz, ecet – ízlés szerint.
A kristálycukrot a zsíron megkaramelizáltam, majd megpároltam benne a szálasra vágott lilahagymát. Hozzáadtam a káposztát, amit előzőleg vékony csíkokra vágtam. Ízesítettem, sóval, borssal, köménnyel, ízlés szerint mézzel, majd fedő alatt lehetőleg a saját levében készre pároltam. Ha van kéznél alma még azt is szoktam a vége felé belecsíkozni.
2 megjegyzés:
Korlátlan mennyiséget el tudok fogyasztani. És a színe is a kedvencem :-)
Én nem ,de férjem annál inkább imádja. Csodásan néz ki
Megjegyzés küldése