2010. november 18.

Tarhonyaleves gazadgon

Igen...megint leves...Férjem kérésére készítettem.Nem is tudom mért nem készítettem eddig sosem, pedig olyan egyszerű, gyorsan készen van, és nagyon finom.







Hozzávalók: 10 – 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérzöldség, 3 szem burgonya, 2 evk paradicsompüré, valamilyen füstölt vagy lángolt kolbász, só, őrölt bors, őrölt kömény, ételízesítő – ízlés szerint, és tarhonya – szintén ízlés szerint.

A vöröshagymát és a füstölt szalonnát kockákra vágtam, majd együtt üvegesre pirítottam. Nekem nem volt itthon füstölt szalonna, csak kolozsvári, de ez is megfelelt. Beleöntöttem a tarhonyát, ezt is megpirítottam. Felöntöttem vízzel, beletettem a zöldséget, amit előzőleg megtisztítottam és hasábokra vágtam, ízesítettem és puhára főztem. A végén került bele a burgonya, és a kolbász kockákra vágva.



1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta képek