2010. szeptember 5.

Csirkemelles - póréhagymás gnocchi

Nagyon régen jártam erre… igaz főzni se főztem. Elkezdődött az iskola, vele együtt a rohanás… Gnocchi még nem ettem, de annál többet hallottam róla. A Nők Lapja heti számában találtam ezt a könnyű kis ebédnek, ill. vacsorának valót.






Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 20 cm póréhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 4 dl tejszín, só, fehérbors, feketebors.


A póréhagymát karikákra vágtam és kevés zsíron megpároltam. Rádobtam a kockákra vágott csirkemellet, sóztam, borsoztam és saját levében megpároltam. Rátettem a felaprított petrezselymet, felöntöttem a tejszínnel, még utána ízesítettem és alacsony fokozaton sűrűre főztem. A gnocchit a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőztem.



1 megjegyzés:

Dia írta...

Nagyon jó!!!