A hétvégén megvettem életem első zöld spárgáját, és megfőztem életem első spárgakrémlevesét. Nagyon rég óta terveztem, hogy veszek egy csokorral, de férjem minden egyes alkalommal lebeszélt róla… egészen eddig…
Hozzávalók:1 csokor zöldspárga,1 fej vöröshagyma,1 evk zsír,2 dl tejszín, 1 evk liszt, só, őrölt bors, ételízesítő.
A spárgát megmostam, megtisztogattam, a fás részeit levagdostam, és meghámoztam - egy pár darabnak levágtam a fejét félretettem díszítésként. A vöröshagymát zsíron megpároltam, majd a felszeletelt spárgát kicsit megpirítottam benne. Felöntöttem 1,5 liter vízzel, sóztam borsoztam, ízesítettem, és a spárgát puhára főztem. A bot mixerrel összetörtem jó alaposan, hogy a fás részeket is összezúzzam, ha maradt volna benne, valahol azt olvastam, hogy át kell passzírozni, én ezt nem tettem, mert a spárga húsát sajnáltam kihagyni a levesből. Visszatettem a tűzre, itt tettem bele azt a pár darab spárgafejet, amit kihagytam az elején és puhára főztem. Közben a lisztet simára kevertem a tejszínnel, a puha spárgafejeket kiszedegettem, és behabartam vele a levest. Mellé természetesen az elmaradhatatlan bacon dukált, és a fiúk kedvence leves gyöngy…
9 megjegyzés:
Ugye milyen fincsi! :)
Én is nagyon szeretem a spárga krémlevest.
Szépek lettek a képek is :)
Jó lett? Mert az enyém nem sikerült...
Na,úgy vagyok vele,mint a férjed..sosem tudtam még magam rávenni,hogy megkóstoljam:(:(...alapból tiltakozok ellene,és a brokkoli ellen is,és a gomba...úúúú,de sok minden :(:(
Megint klassz a fotód!!
Ami:)
Köszönöm:)))))
Dia:)
Hát mért nem sikerült?Nagyon finom lett:o))))
andi:)
Köszönöm:)))
És képzeld,férjem aki a legjobban tiltakozott elenne,ebéd után közölte hogy ezentúl kell csinálnom,mert nagyon ízlett Neki;oPPP
ÓÓÓ isteni lehetett. Még maradt egy kicsi :)))
Gratulálok!!! Látom végre te is beadtad a derekad és vettél spárgát!!:)) A siker pedig nem maradt el.:) Fincsi lehetett, de tudod én spárgaimádó vagyok.
Bianka:))
Köszi:)De sajna elfogyott...:OPPP
Gizi:)
Köszönöm:))
Andi nyugodtan kóstold meg a levest,és bármelyiket ajánlom,a brokkolitól a spárgáig,nagyon-nagyon finomak :))))
Soha nem ettem még spárgakrémlevest...de nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet, úgyhogy valamikor kipróbálom a recepted! ;)
Megjegyzés küldése