Végre egy kis édesség… Már olyan rég óta készülök rá és végre sikerült. Az inspirációt gabojszától vettem, ebből kreáltam meg az én verziómat.
Tészta:20 dkg porcukor,5 dkg vaj vagy margarin,2 tojás,2 evk méz,2 dl tej,2 tk vanília aroma,1 csomag sütőpor,30 dkg liszt.
Bevonat:15 dkg fehér csoki,15 dkg vaj vagy margarin,2,5 dl tej, kókuszreszelék – ízlés szerint.
A vajat a porcukorral habosra kevertem, belekevertem egyenként a tojásokat, a vanília aromát, apránként a tejet is, valamint a mézet. A lisztet átszitáltam elkevertem a sütőporral, majd apránként hozzákevertem a tojásos folyadékhoz. Egy közepes méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral, amit kikentem olajjal, és belesimítottam a masszát. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton 30-35 percig sütöttem. Miután kisült, rácsra borítottam lehúztam róla a sütőpapírt, felkockáztam és teljesen kihűtöttem. A csokit és a vajat gőz felett felolvasztottam, miután teljesen egynemű lett beleöntöttem a tejet és simára kevertem, majd a kihűlt tésztát beleforgattam a bevonatba, majd a kókuszreszelékbe.
15 megjegyzés:
Ahh... ez kimondottan guszta!
Kérek belőle, ha lehet :)
Ami:)
Még van belőle...Természetesen kaphatsz:)))
ÁÁÁÁÁÁ ez talán jobb is mint a fekete. Ez mennyei lehet
Bianka:)
Nem tudom...nem kóstoltam...a süteményeimből nem nagyon szoktam enni,de a fiúk szerint finom volt;oPPP Végül is rájártak a tányérra,úgyhogy csak igazat mondtak...
Ó, egy sorstárs!:) Általában én sem eszem a sütikből, s ez nem csak az általam készítettekre igaz, hanem a mások által sütöttre is. Egy gyengém van, az pedig a kelt tészta. Arról nem tudok lemondani, és akármilyen finom tortát vagy sütit le tudok szívfájdalom nélkül cserélni egy frissen sült kelt tésztára.:P
Nagyon szépek ezek a fehér "hókockák"!
Na ezzel le tudnál kenyerezni! A fér csoki a gyengém! Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe! Csúúúcs!
Ms.Poppy:)
Köszönöm:)
Imádom a kelt tésztát én is,sütni,és kihozni valamit belőle...Tudod mit imádok még a kelt tésztában?Az illatát,ahogy állítom össze a tésztát,és a nyers tészta illata...meghalok érte:))))
Dia:)
Köszike;oPPP
Szóval..lekenyereztelek:)))))) Ez volt a célom:oDDDD
Ige, igen, erősen bólogatok ismét, hasonló érzésekkel viseltetek én is a kelt tészta minden fázisa iránt.:) Nem lehet, hogy mi előző életünkben pékek voltunk?:D
Nem tudom,de örülök hogy rajtam kívül van még olyan aki ilyen érzésekkel,gondolatokkal bír a sütés iránt mint én...Egyébként a rétes tésztád lenyűgözött,és nagyon írígyellek:))És az jutott az eszembe hogy szivesen sütnék veled valamit:)))De hogy honnan jutnak ilyenek az eszembe....ááh biztos meleg van...;oPPP
Nincs is meleg.:) Ennek ellenére nagyon jól esett, amit írtál. A rétes nem nehéz, most már tudom, és bátran hangoztatom, hogy próbálkozzon vele mindenki.
A közös sütés éppen nekem is ínyemre való lenne, és szerintem találnánk a kész mű elpusztítására jelentkezőket. Szóval, mikor és hol?:)
CSatlakozom Biankához!!!
Sokkal gusztább a kakaós változatnál.
Csorog a nyálam a képektől :)
Megmentettél, pontosan nekem való recept.Jövő hétre valami jól szállítható és könnyű sütirecept kellett, ó nagyon örülök, hogy beírtad!!!Köszi!
Ms.Poppy:)
:oDDDDD :oDDDDD
Hát éppen ez-az...az a"mikor és hol????"
Krisztu:)
Köszönöm:))))
Ottis:)
Köszönöm:oDDD
Megcsináltam a sütit!! Holnap viszem szülinapi ebédre!!! Nagyon finom lett. Köszönöm!!!
Krisztu:)
Örülök hogy elkészítetted:))))Én köszönöm:)
Megjegyzés küldése