2010. június 11.

Epres-fehércsokis krémsajtos torta

Az eredeti recept Fimére-nél található, az inspirációt tőle vettem. Annyit módosítottam a recepten, hogy csokis keksz helyett sima vaníliás kekszet használtam, illetve az eper mennyiségét csökkentettem.



Hozzávalók:30 dkg bármilyen keksz,15 dkg vaj vagy margarin,2,5 dl tej,5 dkg kristálycukor,1 tojás,4 dkg étkezési keményítő,1 narancs leve és reszelt héja,15 dkg fehér csokoládé,25 dkg mascarpone,2 lap zselatin,1-2 evk cukor,10 dkg eper.

A kekszet ledaráltam, a margarinnal összegyúrtam, majd egy 26 cm-es tortaformába egyenletesen lenyomkodtam, és betettem a hűtőbe 30 percre. Ez a 30perc nekem most 2 óra hosszára sikeredett…. Egy kisebb lábaskában elkevertem egymással a tejet,a tojást és a kristálycukrot,majd egy kis tálkában feloldottam az étkezési keményítőt a narancs lével. Elkevertem a tojásos tejben, és állandó keverés mellett addig melegítettem, amíg besűrűsödött, majd levettem a tűzről, beletördeltem a csokit, és addig kevergettem, míg teljesen elolvadt. Hozzákevertem a narancsnak a reszelt héját is, és a krémsajttal simára kevertem.4-5 szem epret apró darabokra vágtam, majd ezt is hozzákevertem a masszához, majd rásimítottam a kekszes alapra. A lapzselatint beáztattam, a maradék 4-5 szem epret összezúztam bot mixerrel, hozzáadtam 2evk kristálycukrot a beáztatott lap zselatint, majd addig melegítettem, amíg a zselatinlapok teljesen elolvadt, majd rácsorgattam a krém tetejére, és visszatettem a hűtőbe 1-1,5 órára.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

ÓÓÓ ez valami csodálatosan, mennyeien isteni finom lehet

MÁK írta...

anyám, de jól hangzik... :P

Niki írta...

Bianka:)
Köszi;o))))

Mák:)
Köszönöm:)))

egycsipet írta...

Csuda jól néz ki! :))

Andi írta...

Hú de jól néz ki!

Dia írta...

Van egy rakás mascarponém és nem tudtam mit kezdjek vele. Mostmár tudom...