Mennyiségeket nem írok, minden hozzávalót találomra teszek bele. Semmi extra, liszt, tojás, só, kristálycukor, és csapvíz. Mindig kicsit hígabbra keverem ki a vízzel, így lehet hajszálvékony lapokat sütni. Igazából a palacsinta csak frissen jó, de ez még másnap is finom, újramelegítés után is olyan, mint ha friss lenne.
2011. október 30.
Palacsinta
Nem is tudom, hogyan lehetne egy palacsintát szépen lefényképezni… Régebben sosem én sütöttem, ha palacsintát szerettünk volna enni, az mindig férj feladata volt. Aztán a tv – ben láttam, hogy sütés előtt jó sok zsiradékot tesznek a serpenyőbe, ill. sütés után minden lapot kristálycukorral szórnak be ettől lesz a palacsinta olyan könnyű és szaftos. Amióta így kipróbáltam, azóta én sütöm a palacsintát.

Mennyiségeket nem írok, minden hozzávalót találomra teszek bele. Semmi extra, liszt, tojás, só, kristálycukor, és csapvíz. Mindig kicsit hígabbra keverem ki a vízzel, így lehet hajszálvékony lapokat sütni. Igazából a palacsinta csak frissen jó, de ez még másnap is finom, újramelegítés után is olyan, mint ha friss lenne.

Mennyiségeket nem írok, minden hozzávalót találomra teszek bele. Semmi extra, liszt, tojás, só, kristálycukor, és csapvíz. Mindig kicsit hígabbra keverem ki a vízzel, így lehet hajszálvékony lapokat sütni. Igazából a palacsinta csak frissen jó, de ez még másnap is finom, újramelegítés után is olyan, mint ha friss lenne.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Én mindíg is imádtam palacsintát sütni, és persze enni is, de ezt a praktikát még eddig nem hallottam.A sok olajat én nem igazán díjazom a serpenyőben, de a cukorral való megszórást én is ki fogom próbálni! Nagyon szép a palacsintád is, valamint a fotóid is!
Én utálom sütni, de kénytelen vagyok, mert férj sem tudja. Szerintem nagyon jó képek
Megjegyzés küldése