
Hozzávalók: meggy, kristálycukor – ízlés szerint.
Közel 4 kg meggyből lett 5 kicsi üveg lekvár… ez a nem semmi… tehát, a meggyet átmostam, kimagoztam, megszórtam kevés kristálycukorral, majd letakartam és félretettem. Másnap kézzel kinyomkodtam a levét, szétnyomkodtam, majd megszórtam ízlés szerint kristálycukorral és feltettem főni. Szépen lassan, nem sietem… Addig főztem, amíg a legkisebb fokozaton is lekapott, mert annyira elfőtte a levét. Kimosott üvegekbe kanalaztam, mindegyik tetejére tettem egy – egy késhegynyi szalicilt, majd lezárva az üvegeket meleg dunsztba tettem másnapig.
2 megjegyzés:
Kezdtem megörülni olvasva az első mondatodat, hogy vannak még csodák..sárgabarackból- meggy de csak nem tud a barack a meggyben reinkarnálódni...
legközelebb bátran kezdj bele időben és mennyiségben ugyan ide fogsz jutni:)))
Hű ma rám is meggybefőzés vár
Megjegyzés küldése