2011. július 24.

Meggyes pite

Folytatódik az uborkaszezon, továbbra sem remekelek a konyhában… vagyis dehogynem… Őszintén, inkább a blogot hanyagolom. Nincs türelmem és leginkább kedvem bíbelődni a fényképezéssel, és az írással. A recept a jól bevált almás pite receptje, Limarától.













Tészta: Tészta: 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 2 evk kristálycukor, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 tk sütőpor, csipet só, 20 – 30 ml tejszín.
Töltelék:1 kg meggy, 1 csomag vaníliás pudingpor,3 dl almalé, kristálycukor, fahéj – ízlés szerint.

A tésztát összeállítottam, és amíg elkészítettem a meggyet, addig hűtőben pihentettem. A meggyet megmostam, kimagoztam kristálycukorral megszórtam, majd a levét kinyomkodtam. A pudingot a meggy lével felfőztem, belekevertem a meggyet, ízesítettem cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és a továbbiakban ugyan úgy jártam el, mint az almás változatnál.






1 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörű, nagyon finom lehet