2010. október 29.

Paradicsomleves

Barátnőm receptje szerint készítettem, levesgyöngyel a legjobb…Nekem is van saját bejáratú receptem,a sima hagyományos,rántásos alap,jó sűrű és betű tésztás,amit nem annyira díjaznak a fiúk.





Hozzávalók: 400-500 gr paradicsompüré, 1kis fej vöröshagyma, kisebb fej zeller fele,1-2 evk liszt, őrölt bors, só, ételízesítő, bazsalikom, oregánó, kristálycukor,- ízlés szerint.

A vöröshagymát apróra vágtam - ha van, energiánk le is reszelhetjük – és kevés szíradékon megfutattam. Fele időben hozzáadom a vékony csíkokra vágott zellert is, ami most nekem kimaradt, mert nem volt itthon…:-PPP Rászórtam a lisztet,kicsit lepirítom mintha rántásnak készülne,beleöntöttem a paradicsompürét,felöntöttem vízzel,ízesítettem és készre főztem.



1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta, én is teszek bele zellert :)