2011. szeptember 8.

Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

De rég jártam erre… Hoztam egy kis levest, a levesek királynőjét…








Hozzávalók: 1 db csirkemell filé, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 3 szem gomba, 2 marék zöldborsó, 1 aprócska fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor tárkony, 2,5 dl tejszín, 2 evk liszt, őrölt bors, só.


Az aprócska fej vöröshagymát, még aprócskább kockákra vágtam majd 2 evk zsíron megfonnyasztottam. Utána küldtem a kockákra vágott csirkemellet, a zúzott fokhagymát, és fehéredésig pirítottam. Beletettem a kockákra vágott zöldséget, a felszeletelt gombát, a zöldborsót, megszórtam sóval, őrölt borssal, a felaprított tárkonnyal, felöntöttem vízzel és felforraltam. Miután a zöldségek megpuhultak, a lisztet és a tejszínt simára kevertem majdan behabartam vele a készre főtt levest.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádom

egycsipet írta...

Eeeez tényleg a legjobb! Én is imádom, sok-sok frissen facsart citromlével...mmmmm! :)

Raindrop írta...

Ez a kedvenc levesem. :)
Pont így, citrommal.
A terítőd is szuper. :)

Seafalcon írta...

A tárkonyos levest minden helyzetben szeretni tudom, de ez nem nagy kunszt, mert én mindent tudok szeretni, ami ehető...
Klassz a blogod, jók a fotók, én nem tudok ilyeneket.