A hétvégi ballagásra készült, a húsleves és a milánói sertésszelet után ez volt a desszert. Stahl Judit receptje szerint, Limara forgatókönyve nyomán.
Szirup:2 dl víz,10 dkg kristálycukor,2 db citrom.
Krém:70 dkg eper,25 dkg mascarpone,20 dkg fehér csoki,1,5 dl tejszín,40 db babapiskóta.
A sziruphoz a vizet és a kristálycukrot felmelegítettem, majd bele reszeltem a citromok héját és belefacsartam a levüket is, majd félretettem. A krémhez egy pár szem epret félretettem a szóráshoz, a többit megtisztítottam és pépesítettem, majd összekevertem a mascarponéval, és a gőz felett felolvasztott fehér csokival. Egy nagy jénai tál alját kiraktam a szirupba megmártott babapiskótákkal, erre öntöttem egy réteg krémet, majd megszórtam felezett eperrel. Így rétegeztem a sorokat addig, ameddig elfogyott a szirup, a babapiskóta, a krém és az eper. Nagyon finom, kicsit édes, kicsit citromos… a desszertek desszertje…
4 megjegyzés:
Tényleg finom, de nekem a búzaszál a favorit!!!!!
Barbette,ha most lehetne likeolni,most nyomtam volna egy like - ot:)))))
Nagyon jól néz ki!
Ez gyönyörű, nagyon odatetted! :)
Ha kapok még epret, hétvégén megcsinálom.
Megjegyzés küldése