2010. október 25.

Sütőtök lilahagymával

És itt vagyok...Egyrészt az én… hm… hogy is mondjam… szórakoztatásomra készítettem, másrészt mert egyedül én szeretem a családban a különleges számba menő ételeket, és én vagyok a legbátrabb, aki ezt be is vállalja. És nem utolsó sorban azért is készítettem, mert meg akarom mutatni saját magamnak hogy igenis, megy ez nekem… Szeretem a sütőtököt, de csak simán megsütve szerintem olyan snassz, ki akartam próbálni mást is belőle. Adrinál találtam, és ha már vettem tököt, gondoltam elkészítem…






Hozzávalók:10 – 15 dkg sütőtök, 1kisebb fej lilahagyma, 1kk zsír, só, ételízesítő, őrölt bors, bazsalikom, citrombors – ízlés szerint.

A tököt meghámoztam, vékonyan felszeleteltem. A kis tűzálló tálkámat kikentem zsírral, beleszórtam a sütőtököt, a negyedelt lilahagymát. Ízesítettem, jól átforgattam, és előmelegített sütőben, fóliával letakarva 10 percig, majd fólia nélkül 30 percig sütöttem.


4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta, finom lehet

Gál Edith írta...

Naná, hogy megy ez Neked!!
Különleges a párositás, ettől függetlenül szerintem nagyon finom lehet!
Örülök, hogy újra irsz!! :)

Dia írta...

Szemezek vele, hogy megcsinálom a Férjemnek, de talán, ha több lesz benne a hagyma, mint a tök, Én is megkóstolom! A Tiéd nagyon csábító!

Adri írta...

Nagyon szép lett! Remélem ízlett is! :)