2009. december 18.

Az én hagymaleveském



Valami gyorsat szerettem volna főni. Ami változatos és viszonylag laktató. Nagyon egyszerű és végtelen könnyű elkészíteni.

Kell hozzá:

3-4 viszonylag nagy fej vöröshagyma,

10 gerezd fokhagyma,

1kis doboz főzőtejszín.

3-4 evk liszt,

olaj,só,bors,ízlés szerint

feltétként kifli,és reszelt sajt,

A vöröshagymát vékony szálakra vágom, és olajon megpárolom. A fokhagymát karikákra vágom, és csak félidőnél adom a hagymához. Együtt párolgatom őket amíg szép szálas nem lesz a hagyma. Felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék készíteni,de azért arányba legyen a hagyma mennyiségével. Sózom,borsozom,illetve teszek bele vegetát , és így főzöm amíg úgy nem gondolom hogy jó. Egyébként nem kell sokáig főzőcskézni. Aztán a lisztet csomómentesen elkeverem a tejszínnel, és behabarom.

A kiflit karikákra vágom és sütőlapra téve a sütőben megpirítom. Fogyasztáskor megszórom reszelt sajtal és a forró levessel leforrázom. Én nagyon sajtosan szeretem, ezért még a levesbe is szórok egy kis sajtot:-D

Nincsenek megjegyzések: