2012. január 21.

Párizsi szelet

Egy újabb sült, amit még sosem készítettem. A fiúk szerint”olyan ünnepi”, szerintem pedig, csak egy egyszerű hétvégi ebéd.










Hozzávalók: 6 szelet kicsontozott sertés karaj, 1 kisebb csirkemell filé - szeletelve, 7 – 8 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, tej, liszt, tojás.

A fokhagymát lereszeltem és egy kevés olajjal alaposan kikevertem. A húsokat kiklopfoltam sóztam, borsoztam majd egy mélyebb tálba rétegeztem, úgy hogy mindegyik szeletet, bekentem a fokhagymás olajjal. Majd annyi tejjel felöntöttem, ami teljesen ellepte, és betettem a hűtőbe egy teljes napra pácolódni. Másnap lisztbe és felvert tojásba forgattam, majd forró olajban arany barnára sütöttem. Vaj puha, szaftos mennyei ebéd.





4 megjegyzés:

babette írta...

Boldog új évet! Szép és fincsi az év első bejegyzése:)))

Niki írta...

babette:)Kedves vagy,köszönöm:)Neked is BUÉK:)))

babette írta...

Hogy itt miért nem lehet mosolygós pofikát küldeni:)))

Niki írta...

Na meg, "lájk"olni:)Sokszor a megjegyzés helyett sokkal jobb lenne,ha lehetne tettsziket - nem tettsziket nyomni:))))