2011. szeptember 17.

Szupergyors diós csiga

Ismét más receptjével jövök, de mikor megláttam, meg kellett sütnöm, és amúgy is idejét sem tudom mikor sütöttem utoljára. Én ugyan nem kóstoltam, de a fiúk szerint nagyon finom.










Tészta: 25 dkg túró, 25 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, csipet só, 5 evk étolaj, 3 cl tej, 1/2 csomag sütőpor.
Töltelék:15 dkg darált dió, 5 dkg porcukor, lekvár – ízlés szerint.
Máz: 4 evk porcukor, pár csepp forró víz.

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd lisztezett deszkán kinyújtottam. A ledarált diót annyi lekvárral összekevertem amennyitől kenhető állagú lett. Megkentem a kinyújtotta tésztát, majd feltekertem, és egy éles késsel felszeleteltem. Az így kapott csigákat előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. Miután kisültek, forrón megkentem a tetejüket a cukormázzal, ami nekem nem éppen cukormáz lett, de a tetejük szép fényes lett tőle.

3 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Most már nálad is! Milyen szép lett. Már Gesztenyénél kinéztem magamnak, aztán megláttam Duende-nél, most meg nálad. Úgy látom ez nagyon kapós édesség! Ideje elkészítenem! :))

Bianka írta...

Nagyon szép lett

Vicuska írta...

Nagyon kívánatos!!! :)