2011. szeptember 10.

Betyáros húsgombóc

Vagy legalábbis ilyesmi lenne… Jade adta az ötletet, egyből megtetszett. Mivel nem szeretem, ha a pörkölt lecsós alapon készül, egy kis módosítással készítettem el.











Hozzávalók: 30 – 40 dkg hús – darálva, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 4 – 5 gerezd fokhagyma, gomba – ízlés szerint,1 kis doboz tejföl, 1 evk liszt, pirospaprika, só, őrölt bors, zsemlemorzsa,

A húst ledaráltam, majd beleütöttem a tojást, ízesítettem sóval, őrölt borssal, és annyi zsemlemorzsát kevertem bele, amennyivel kis gombócokat tudtam formázni. A vöröshagymát apró kockákra vágtam majd zsírom-megfonnyasztottam. Beletettem a felnegyedelt paradicsomot, a felkarikázott fokhagymát, megszíneztem pirospaprikával, felöntöttem vízzel majd felfőztem. Hozzáadtam a felszeletelt gombát és pörköltet készítettem belőle. Pár perc után belekerültek a húsgombócok, és fedő alatt készre főztem. Közben a lisztet és tejfölt simára kevertem majd behabartam vele a húsgombóc „paprikást”.

4 megjegyzés:

Jade írta...

O, de nagyon jol nez ki!

Niki írta...

Köszönöm...Jade:)

Bianka írta...

Igazán finom

APci írta...

Nagyon finom lett :)