A hétvégén ballagunk, úgyhogy a hétvégi nagy „ereszd el a hajam „előtt ilyen, és ehhez hasonló gyors, és könnyű ebédhez és vacsorához van idő. Nagyon szeretjük a lecsót, az eperszezon mellett itt van a lecsó szezonja is…
Hozzávalók:10 – 15 dkg füstölt szalonna, 2 – 3 evk zsír, 70 – 80 dkg lecsópaprika, 3 – 4 szem fürtös paradicsom, 4 fej vöröshagyma, 15 – 20 dkg lecsókolbász, só, őrölt bors, pirospaprika.
A szalonnát zsírjára sütöttem, kanalaztam még hozzá egy kevéske zsírt, majd a szálasra vágott vöröshagymát és paprikát megpároltam rajta. Félúton hozzáadtam a felnegyedelt paradicsomot, ízesítettem, megszineztem kicsi pirospaprikával, majd miután a paradicsom héjára sült beletettem a kevéske lecsókolbászt is. Pikk – pakk megvan kaja, és nagyon nagy sikere van.
1 megjegyzés:
Imádom
Játékra hívnálak, ha van kedved
Megjegyzés küldése