2011. június 18.

Frankfurti leves

Azt nem tudom mitől frankfurti, mert Frankfurthoz semmi köze… de nagyon finom, nagyon kiadós, és nagyon szeretjük. Mellé grízes tészta dukál…













Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérzöldség, 1 fej vöröshagyma, 3 kisebb szem burgonya, 3 pár virsli,1 kis pohár tejföl, 1 – 2 tk pirospaprika, 1 evk liszt, só, őrölt bors, majoránna, őrölt kömény, egészkömény.

Az apróra vágott vöröshagymát,2 – 3 evk zsíron megfutattam,ezen pároltam félpuhára a karikákra vágott zöldséget. Utána küldtem az ujjnyi vastagra szeletelt kelkáposztát és a kockákra vágott burgonyát. Felöntöttem annyi vízzel amennyi éppen csak ellepte, ízesítettem és fedő alatt puhára főztem. Közben a tejfölt a pirospaprikával és a liszttel simára kevertem, ezzel habartam be a levest. A karikákra vágott virslit csak a habarással együtt tettem bele, így mire összeforrt, a virsli is megpuhult.






4 megjegyzés:

barbette írta...

Mi is imádjuk. Főleg, amikor friss és új a kelkáposzta...

Bianka írta...

Imádom

Raindrop írta...

A gulyás, a tárkonyos csirke és bab leves mellett ez a 4. leves amit imádok. Többet nem. :D

MÁK írta...

De szeretem! guszta! :)