2011. április 28.

Lilahagymás - fokhagymás - rozmaringos lepény

Doctor Pepper receptje nyomán készítettem, egy kis módosítással, valamint a mennyiségeket feleztem.















Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 3 – 4 gr szárított élesztő, 50 ml sör, 50 ml víz, 5 gr méz, csipet só, 4- 5 gerezd fokhagyma, 2- 3 ág rozmaring, 1 tk szárított bazsalikom, 3 -4 evk olaj.

A mézet és a szárított élesztőt a langyos sörben elkevertem. A lisztet átszitáltam, elkevertem benne a sót, a sörös löttyöt, és annyi vízzel összegyúrtam, amitől egy lágy, könnyen formázható tésztát gyúrtam, majd letakartam és duplájára kelesztettem. Közben elkészítettem a kencét, a fokhagymát meghámoztam és felnegyedeltem, a rozmaringágról leszedegettem a leveleket, hozzáadtam a szárított bazsalikomot, és 2 – 3 evk olajjal összekevertem, majd félretettem. Mikor a tészta megkelt, átgyúrtam,a piteformát előkészítettem és kibélelem a tésztával. Rápakoltam a szálasra vágott lilahagymát, és belenyomkodtam a rozmaringos – fokhagymás olajat. Előmelegített sütőben 20 - 25 percig sütöttem.2 – 3 evk fejfölt, és ugyanennyi tejszínt elkevertem a visszamaradt fokhagymás – rozmaringos olajjal, megsóztam és ezt kínáltam mellé mártogatósnak.






3 megjegyzés:

Gizi írta...

Niki ez valami isteni finom lehetett. Most szívesen elcsipegetném.:))

Most vettem észre, hogy újra lehet megjegyzést írni.

Bianka írta...

Istenien néz ki

Fimère írta...

une tarte parfumée et riche en saveurs
bonne jiournée