2011. április 13.

Grízes tészta

Ez a hét a születésnapom jegyében telik. Nem is tudom mért, hisz egyáltalán nem számít nagy „ereszd el a hajam”- nak, ugyan olyan lesz, mint a többi nap. Talán csak abban tér el, a többi naptól hogy egy évvel öregebb lettem… Éppen ezért, nem is szerettem volna felrakni semmit, de ez a könnyű kis édesség még nem került fel eddig, pedig elég gyakran készül a császármorzsával egyetemben, egy – egy kiadósabb leves mellé. A hétvégéről maradt húsleves mellé készült „második”gyanánt, ami, most nem csirkéből készült, hanem kacsából.












Hozzávalók: 1 csomag száraz apró tészta, 2 - 3 evk zsír, 3 – 3,5 dl búzadara, 4 evk lekvár, 1 - 1,5 dl víz, 3 evk porcukor.

A tésztát sós vízben kifőztem, leszűrtem és félretettem. A zsírt felforrósítottam, beleöntöttem a búzadarát, kicsit megpirítottam, majd felöntöttem vízzel és állandó keverés mellett puhára pároltam. Mikor késznek ítéltem, összekevertem az előzőekben kifőzött tésztával. A lekvárt egy kisebb lábasba kanalaztam, felöntöttem a vízzel, beletettem a porcukrot, és addig forraltam, amíg összeolvadt. Majd közvetlen fogyasztáskor,ezzel öntöttük le a tésztát.





2 megjegyzés:

Bianka írta...

Boldog szülinapot
Csodás képek és ez a kék szín

Niki írta...

Köszönöm:)))