2011. január 5.

Korhelyleves

Bár a szilvesztert lényegében itthon töltöttük, és még az éjfélt is gyerekpezsgővel ünnepeltük az Erzsébet híd lábánál, az újévi korhelylevest mégis elkészítettem. Azt nem tudom, hogy kell az igazi korhelylevest elkészíteni - révén még sosem készítettem. Elolvastam vagy hatszáz receptet, de feladtam. Ahány recept annyiféle elkészítés… Úgy gondoltam nem hagyatkozom egyik receptre sem, az enyém olyan lesz amilyen. Utólagosan kiderült, teljesen máshogy kellett volna csinálnom - sebaj...majd"jövőre".








Hozzávalók: 30 dkg sertéslábszár, 15-20 dkg füstölt sonka, 1 pár juhbeles virsli, 20 – 30 dkg savanyú káposzta, 1 hatalmas nagy fel vöröshagyma, 1 szem paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 – 3 evk zsír,1 nagyobb fehérzöldség, 1 nagyobb sárgarépa, 3 babérlevél, só, őrölt bors, őrölt kömény – ízlés szerint, liszt és zsír – a rántáshoz.

Kuktában 20 perc alatt egy szaftos, sűrű pörköltszerűséget főztem. Beletettem az átmosott savanyú káposztát, a karikákra vágott zöldséget, felöntöttem vízzel, és készre főztem. Miután átmostam a káposztát, túl ízetlen lett, így azzal a vízzel öntöttem fel, amiben átmostam a kápit. Miután a káposzta és a zöldség megpuhult, beletettem a felkarikázott virslit, közben lisztből és zsírból egy erősebb rántást készítettem pirospaprikával, amivel berántottam a készre főtt levest. A fiúk tejföllel ették, én erős paprikával…



1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon fincsi