2011. január 6.

Burgonyasaláta - majonézes

Egy karácsonyi elmardás...A párolt káposzta mellett ez is szerepelt a sült mellé köretként.







Hozzávalók: 4 közepes szem burgonya,1 közepes fej lilahagyma,2 db tojás.
Majonézes öntet: 1 – 2 tojás sárgája,3 – 4 evk tejföl, étolaj, mustár, só, őrölt bors, kristálycukor – ízlés szerint.

A burgonyát héjában félpuhára, a tojást pedig keményre főztem, majd mindkettőt kihűtöttem és meghámoztam. Az öntethez, a tojás sárgát annyi étolajjal elkevertem amennyit felvett. Belekevertem a tejfölt, ízesítettem ízlés szerint. A burgonyát és a tojást karikákra, a lilahagymát pedig szálasra vágtam. Egy tálba ömlesztettem, leöntöttem a majonézes öntettel, és hűtőben „pihentettem”.

Nincsenek megjegyzések: