Igen...megint leves...Férjem kérésére készítettem.Nem is tudom mért nem készítettem eddig sosem, pedig olyan egyszerű, gyorsan készen van, és nagyon finom.
Hozzávalók: 10 – 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérzöldség, 3 szem burgonya, 2 evk paradicsompüré, valamilyen füstölt vagy lángolt kolbász, só, őrölt bors, őrölt kömény, ételízesítő – ízlés szerint, és tarhonya – szintén ízlés szerint.
A vöröshagymát és a füstölt szalonnát kockákra vágtam, majd együtt üvegesre pirítottam. Nekem nem volt itthon füstölt szalonna, csak kolozsvári, de ez is megfelelt. Beleöntöttem a tarhonyát, ezt is megpirítottam. Felöntöttem vízzel, beletettem a zöldséget, amit előzőleg megtisztítottam és hasábokra vágtam, ízesítettem és puhára főztem. A végén került bele a burgonya, és a kolbász kockákra vágva.
2010. november 18.
2010. november 17.
2010. november 16.
Túrótorta - újra
A gyerekek születésnapjára készítettem – utólag… Gizi túrótortája, amit férjem születésnapjára már elkészítettem - itt. Módosításként talán annyit, hogy nem 2 tojásból készült a piskóta lap, hanem 4 tojásból – ami kicsit vastagra kiskerült, így a tetejét meg kellett „skalpolni „.Valamint 6 db lapzselatint kevertem a krémbe, a tetejére pedig gránátalma magokat szórtam.
2010. november 12.
Zellerkrémleves
Fokhagymakrémlevest készítettem, de elfogyott mire lefényképezhettem volna…
Hozzávalók:1 kisebb zellergumó, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1-2dl tejszín, só, őrölt bors, ételízesítő – ízlés szerint.
A vöröshagymát apró kockákra vágtam és kevés zsírom üvegesre pároltam. Rátettem az előzőekben megtisztított és kockákra vágott zellert, majd együtt pirítottam őket. Felöntöttem kb.1 l vízzel, ízesítettem, majd addig főztem, amíg megpuhult a zeller. Bot mixerrel pépesítettem, majd még felöntöttem egy kevés vízzel, mert eléggé besűrűsödött, beletettem a tejszínt és alacsony fokozaton készre főztem.
Hozzávalók:1 kisebb zellergumó, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1-2dl tejszín, só, őrölt bors, ételízesítő – ízlés szerint.
A vöröshagymát apró kockákra vágtam és kevés zsírom üvegesre pároltam. Rátettem az előzőekben megtisztított és kockákra vágott zellert, majd együtt pirítottam őket. Felöntöttem kb.1 l vízzel, ízesítettem, majd addig főztem, amíg megpuhult a zeller. Bot mixerrel pépesítettem, majd még felöntöttem egy kevés vízzel, mert eléggé besűrűsödött, beletettem a tejszínt és alacsony fokozaton készre főztem.
2010. november 3.
Meggyes túrógolyó
A receptet Csibénél találtam. Kevés módosítással én is elkészítettem, mandula helyett meggy került a közepébe, ill. szeletelt mandulát, csokoládé darát,és természetesen kókusz reszeléket használtam a szóráshoz.
Hozzávalók: 25 dkg túró,1,5 dl tej, 1/2 vaníliás puding – főzős, 10 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék,2 csomag vaníliás cukor, szeletelt mandula, csokoládédara, kókuszreszelék – a díszítéshez, szóráshoz.
A pudingot értelem szerűen megfőztem, majd kihűtöttem. Beletettem a túrót, a kókuszreszeléket, a vaníliáscukrot, a porcukrot, majd jó alaposan összegyúrtam. Vizes kézzel kis golyókat formáztam, mindegyik közepébe egy – egy szem meggyet tettem, kókuszreszelékben, szeletelt mandulában, és csoki darában megforgattam.
Hozzávalók: 25 dkg túró,1,5 dl tej, 1/2 vaníliás puding – főzős, 10 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék,2 csomag vaníliás cukor, szeletelt mandula, csokoládédara, kókuszreszelék – a díszítéshez, szóráshoz.
A pudingot értelem szerűen megfőztem, majd kihűtöttem. Beletettem a túrót, a kókuszreszeléket, a vaníliáscukrot, a porcukrot, majd jó alaposan összegyúrtam. Vizes kézzel kis golyókat formáztam, mindegyik közepébe egy – egy szem meggyet tettem, kókuszreszelékben, szeletelt mandulában, és csoki darában megforgattam.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)