2010. december 15.

Hókifli

Nálam is elkezdődött a karácsonyi aprósütemények gyártása, ezeket a helyes kis diós hókifliket készítettem.






Hozzávalók: 1 bögre zsír,1 bögre tej vagy tejföl, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, kb.50 dkg finomliszt.
Töltelék: 30 dkg darált dió, 20 – 25 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej.

A tésztához valókat összegyúrtam, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentettem. Először 30 dkg lisztet kevertem a hozzávalókhoz, a maradék 20 dkg lisztet apránként adtam hozzá, a zsír mennyiségét pedig a tejfölös pohárral mértem ki. A töltelékhez, a tejet és a cukrokat felmelegítettem, miután a cukor elolvadt, beletettem a diót és összefőztem, majd kihűtöttem. A tésztát kinyújtottam, egy pohárral kiszaggattam, a leeső részeket újra összegyúrtam, kinyújtottam és kiszaggattam. Mindegyik köröcskébe egy kisebb teáskanálnyi tölteléket kanalaztam, majd kisebb nagyobb sikerrel, kiflit formáztam belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 15 – 20 percig sütöttem, és még forrón porcukorba forgattam őket.



2 megjegyzés:

Bianka írta...

Remek, még nekem is meg kell sütnöm :)
Nagyon guszta

Dia írta...

IMÁDOM!